Festivalerna du måste besöka

Square

Älskar du att gå på festival? Då är du långt ifrån ensam. Festivallivet i Sverige är väldigt vanligt förekommande, men även i andra länder är festivaler något som är mycket populärt. Det finns många olika typer av event av detta slag. Vissa festivaler pågår under loppet av flera dagar och erbjuder möjlighet att campa eller tälta på festivalområdet. Andra festivaler är endast under en dag, eller möjligtvis under flera, men utan möjlighet till övernattning.

Att vilja hitta på något annorlunda och riktigt unikt när man är på semester är inte ovanligt och då kan det passa riktigt bra att besöka en festival. Här har vi därför samlat några av de största festivalerna i världen som du bara måste besöka innan du dör.

Dia de los muertos

Dia de los muertos är en mexikansk festival, den absolut största i hela Mexico. Namnet på festivalen betyder “De dödas dag” och är en dag då man hyllar de vänner och familjemedlemmar som har lämnat jordelivet. Festivalen äger rum mellan den 31 oktober till den 2 november, i hög tid för Halloween i Sverige med andra ord. Är det något som gör den här festivalen speciell är det de otroligt färgstarka och vackra kostymerna.

Tomorrowland

Ska du resa till Belgien? Då måste du också ta dig tid att gå på festivalen Tomorrowland. Den här festivalen pågår under loppet av tre dagar och detta under juli månad. Det är ingen tvekan om att Tomorrowland är världens absolut största EDM festival och här kan du titta på de mest populära DJ:s du kan tänka dig. Se till att boka biljetter i tid då de ofta är slutsålda. Vill du även piffa upp utseendet innan du ger dig av så besök Nordic Hair och få kontroll på hårsvallet.

Boryeong Mud Festival

Är Mexiko eller Belgien inte tillräckligt långt bort? Då kanske Sydkorea kan vara något för dig. Här hittar du festivalen Boryeong Mud Festival och precis som namnet beskriver är det lerkastning som gäller. Festivalen äger rum mellan någonstans mellan den 17-27 juli och här kan du rulla, brottas med vänner eller kanske kasta lera på främlingar utan någon som helst skam.

Kinesiskt nyår

Ska du åka till Kina måste du se till att vara på plats runt den 8 februari. Det är nämligen då det är dags att fira Kinesiskt nyår och vem vill inte vara med och se vad som då kommer att hända? Det här är en riktigt spektakulär upplevelse som du bara måste få ta del av innan du dör. Förutom fantastisk kultur och många spännande inslag är det kanske färgerna som kommer att få dig att förvånas allra mest och naturligtvis ska vi inte glömma den härliga maten.