Stick ut på festivalcampingen

Square

Snart så! Snart är det äntligen dags för riktiga festivalsomrar igen. Kanske kommer till och med sensommaren 2021 kunna bjuda på festivalliknande upplevelser? För dig som kreverar av längtan till leriga fält, scener och tält är det i varje fall dags att börja förbereda sig redan nu.

Ju fler attiraljer kring din plats på festivalcampingen, desto bättre. Det gäller att anstränga sig om du vill sticka ut. Och det vill du, att få folk att lägga märke till dig är det allra bästa sättet att maximera den sociala upplevelsen som en festival innebär. Många åker på festival lika mycket för att hänga på campingen och festa som för att kolla på sitt favoritband. Kanske till och med mer för campingens skull…

Finkamma nätet efter prylar att pynta tältet med, på sajter som partytajm.se hittar du festdekorationer och tillbehör. Och känn inte att du måste leta efter ”festivaldekorationer” – det kan vara minst lika kul att gå all-in på ett orelaterat tema på din plats på campingen. Bygger du upp en magiskt romantisk bröllopsvärld kring ditt tält kommer du med största sannolikhet dra allas blickar till dig.

Festival är för alla åldrar

Att åka på festival är inte kopplat till någon specifik ålderskategori. Du som minns ditt ungdomsfestivalliv behöver inte känna att det är en svunnen tid. Festivaler som Sweden Rock har alltid dragit publik i alla åldrar, och med tanke på den uppdämda festivallängtan som finns hos både arrangörer, publik och medverkande band och artister kommer nog nästa upplaga bli något alldeles i hästväg.

Nittiotalets comeback som rådande trend kan knappast ha undgått någon. Ryktet om att ungdomar inte längre åker på traditionella festivaler längre ska nog tas med en nypa salt – tipsa din närstående femtonåring med Kurt Cobain-inspirerade solglasögon och stora rutiga skjortor om att ”festival” är ett självklart inslag på sommarhalvåret för den som verkligen vill gå all-in i det gamla nittiotalet.

Festivaltips

Packa lätt! Du kan behöva släpa det du har med dig en längre sträcka, ofta är festivalernas campingplatser inte belägna precis vid festivalområdet. Satsa på uppblåsbara dekorelement och liknande som inte tynger ned dig på vägen, eller får dig att bara vilja lämna allt som skräp på campingen när festivalen är över för att du tycker det är för jobbigt att bära hem igen. Städa upp efter dig, så får både du och festivaljobbarna en trevlig festivalupplevelse.

Av flera anledningar kanske det inte alltid är helt lätt att hitta tillbaka till sitt tält. Festivalcampingplatser brukar vara av de större slagen, och i mörkret är alla tält svarta… Är du smart nog har du heller inte slagit upp ditt tält långt ifrån landmärken som exempelvis toaletterna. Du kommer alltså behöva hitta ett sätt att få syn på just ditt tält bland en mängd andra. Ännu en anledning att satsa på pynt och dekor som flaggor och uppblåsbara ballonger.