Bjud in till festival – hemma!

Square

Festivalyra i vardagsrummet, hur låter det? Ett smart drag för dig som vill ha kul med vännerna på ett lite annorlunda sätt. Passa gärna på att sätta ett nischat tema på festivalen och förbered med klassiska “festivaldetaljer”.

Här ger vi tipsen på hur du anordnar festival i liten skara på hemmaplan!

Välj ett koncept

Som de flesta festivaler är det en bra början att bestämma vad din hemmafestival ska handla om. Du väljer helt enkelt ett tema som ska vara festivalens huvudkärna när du och dina vänner umgås och har roligt tillsammans.

Kanske temat folkmusik där du bjuder hem en vissångare som får uppträda för den inbjudna lilla skaran. Eller varför inte ett intressant vintema där syftet är att lära sig mer om allt från druvskörd till sommelierens tips på vin till maten. Förbered hemmafestivalen i god tid innan; det kan vara allt från dekoration och inredning till just dryck. Det sistnämnda kan du med fördel beställa hem fraktfritt från Vinoteket som har ett brett och spännande utbud av viner från hela världen.

Kom ihåg att informera dina gäster i förhand kring både festivaltema och “agenda”. Några pandemirestriktioner behövs inte längre följas, men du har kanske dina egna “regler” som ska förmedlas. Ge dig själv tid att planera din festival för bästa genomförande!

Detaljer gör skillnad

För att skapa en härlig stämning och skapa en minnesvärd händelse för alla gäster kan du finslipa detaljerna. Små saker som gör att hemmafestivalen får en annan innebörd än en vanlig bjudning. Med lite kreativitet kan du skapa fina detaljer till dina festivalbesökare – här kommer några tips:

  • Festivalband – vad är en festival utan det klassiska entréarmbandet? Beställ på nätet med skräddarsydd text!
  • Camping – har du tillgång till trädgård? Ställ upp några tält på tomten för att skapa riktig festivalkänsla.
  • Barhäng – glöm inte bort att rigga en festivalbar där besökarna kan “köpa” dryck och snacks.

Oavsett om du väljer att satsa på ett musikaliskt tema på festivalen eller som ovan nämnda förslag på vintema är bakgrundsmusik ett viktigt inslag. En skön stämning skapar du med rätt vald musik som får spelas i bakgrunden – anpassa helt utifrån det inbjudna gänget och ditt festivaltema!