Bästa maten för festivaler och fester

Square

Om du ska åka på festival är det smart att ta med egen mat. Förutom att du sparar pengar, så är det roligt att laga mat tillsammans med vänner. Här kommer tips på bra maträtter till både festivalen och fester.

Festivalmat

När du är på festival är det självklart roligt att köpa hamburgare, wraps och annan mat på stället. Men om du behöver hålla i plånboken eller är på festival under flera dagar kan det vara trevligt att ta med lite hälsosam mat att äta under tiden. Eller för att äta på vägen till festivalen. Det kan också vara kul att laga mat. Få lite avbrott och skapa en egen fest på campingen där du bjuder in kompisar och nya bekantskaper som du har lärt känna under eventet.

Pasta med pesto

Den absolut lättaste och godaste maten att äta på en festival är pasta med pesto. Det smakar väldigt gott, kräver bara att du kokar pasta och själva pestoburkan behöver inte stå i kylskåp förrän du har öppnat den för första gången. Den håller även att stå utanför kylen under ett par dagar, så länge den inte står i värmen. Det är enkelt att koka pasta på ett gasolkök och sedan bara lägga på en klick pesto. Det finns både grön och röd pesto. Den gröna peston är baserat på basilika eller ruccola, medan röd pesto vanligtvis består av tomater. På Barilla hittar du ett skönt utbud av pesto till din pasta, som fungerar både till vardag och fest. För att lyfta pasta med pesto än mer kan du också strö över lite god ost. Även ost klarar sig utanför kylen längre än vad man tror, särskilt om det är högkvalitativ italiensk ost.

Pizza

Det är svårt att baka pizza när du är på en festival, men du kan göra pizza i förväg som du tar med. Lägg den i kylväskan med ett par kylklampar, så har du pizza för både frukost, lunch och middag. Om du vill att pizzan ska hålla riktigt länge kan det vara klokt att satsa på vegetarisk pizza. En riktigt god klassiker är mozzarella och pesto. Du kan klicka på samma pesto på pizzan som på pastan. Pizza är också bra mat på fester och för långa bilfärder.

Wraps

Du kan köpa vanliga tortillabröd och vika ihop wraps när du är på festivalen. Köp ost, färdiga grönsaker i en påse och fyll sedan wrapsen med kyckling eller kött som du köper i delikatessen i en mataffär. Kokt ägg och tonfisk är också mycket gott. Det finns även många bra vegetariska och veganska alternativ att fylla wrapsen med, som till exempel hummus, kikärtor, böner och extra mycket ost. Om du bjuder in till grillfest eller om ni grillar på festivalen kan ni också göra goda wraps med tunnbröd och korv. Idag finns det ju också många goda vegokorvar att välja mellan.