Förbered dig inför festivalen

Square

Under sommaren vill många åka iväg på musikfestival för att se sina favoritartister och umgås med andra musikintresserade vänner. Men det går inte bara att åka iväg direkt, utan noggranna förberedelser behövs för att festivalen ska bli så lyckad som möjligt. Du kan behöva göra research, köpa mat och förnödenheter i förväg och se till att du har allt du behöver under festivalens gång.

För att underlätta medan du packar och gör efterforskningar inför festivalen kan du beställa matkasse via Matkassetopplistan. Du kan välja bland de bästa matkassarna i Sverige, till exempel Simple Feast som ger dig helt växtbaserad mat eller Middagsfrid där varje matkasse är sammansatt av nutritionister. Här kan du läsa utförlig information kring varje matkasse och se priser samt betyg från andra matkasseprenumeranter.

Ta med barn på festival

Åsikterna går brett isär om det är okej att ta med sig barn på musikfestival. En del tycker att barn inte har någon plats på rockfestival, då bör föräldrarna hellre stanna hemma eller skaffa barnvakt. Åsa Erlandson har tidigare tagit med sig sin åtta månader gamla son Lukas och åkt till Sweden Rock. Hon menar att Lukas inte mådde dåligt av att åka på festival, men däremot blev det struligt för hans föräldrar. De fick hela tiden kontrollera så att Lukas inte tog av sig sina hörselkåpor. Men Åsa menar ändå att det går att åka med barn på festival, för den som har bra planering. Det är viktigt att ta med hörselkåpor, som är lätta att hitta i välsorterade barnbutiker samt på internet. Under festivalen behöver föräldrarna dela upp sig, då det inte är en bra idé att ta med sig barnet i publikhavet. Det är även bra att ta med sig solkräm och parasoll då solen kan lysa starkt under festivalen.

Förberedelser för Burning Man

Hur du förbereder dig beror förstås på vilken festival du tänker besöka. Burning Man är en musik- och konstfestival som hålls varje år i Nevada, USA. För att förbereda dig för Burning Man behöver du planera ditt läger där du kommer övernatta under festivalen, förbereda konstprojekt att visa upp under festivalen och även lära dig om de tio principer som Burning Man är uppbyggd på. Hit hör att ge gåvor, att vara självständig och inkluderande.

Återkommande festivalfenomen

Erfarna festivalbesökare upptäcker snart att vissa fenomen återkommer på alla festivaler. Hit hör fester, där många människor samlas på en plats för att äta mat, lyssna på musik och sova i tält. Camping är vanligt under musikfestivaler, därför är det bra att packa allt som krävs i förväg, som tält och utrustning. Många brukar också ta med sig flaggor med bilder på sina favoritartister eller ett roligt motiv.