Primavera Sound

Square

Primavera Sound är en musikfestival som hålls årligen i Barcelona i Spanien och i Oporto i Portugal. Den första musikfestivalen hölls år 2001 i Barcelona och har sedan dess vuxit sig populärare för varje år. Första året så kom 8000 besökare, och de senaste siffrorna är över 200 000 besökare. Det är en musikfestival som lockar artister och besökare från ett brett spann av generationer. Främst är det dock fokus på elektronisk musik men även rock, techno och indie-musik finns representerat bland artisterna varje år. Denna musikfestival har även vunnit flera priser.

Stranden i Barcelona.

Barcelona lockar redan många turister eftersom det finns ett stort nöjesutbud för både unga och äldre. Zmarta hjälper dig att hitta lån som du kan betala av på längre sikt så att resan kan gå till Barcelona tidigare än vad du kanske trodde. Eftersom Primavera Sound är en musikfestival som är utspritt över centrala Barcelona så kommer du inte ha några problem med att kunna turista runt samtidigt i staden. Allt är inom promenadavstånd i centrum, likaså stranden. Huvuddelen av Primavera ligger i en kant av Barcelona men du kan fortfarande enkelt ta tunnelbanan dit utan större problem. Se bara till att du har dina värdesaker tätt intill din kropp eftersom Barcelona är en ökänd stad när det kommer till ficktjuvar.

Primavera betyder vår på spanska och namnet är valt för att musikfestivalen börjar alltid i slutet av maj varje år. För spanjorer är det vår då men för en svensk kommer det att vara svensk sommarvärme. Turistsäsongen börjar också i slutet av maj men den har ännu inte kommit igång så kraftigt som den annars är i augusti eller juli. Eftersom det är så många besökare som kommer för att övernatta, även generellt i Barcelona oavsett om det är Primavera Sound eller inte, så är det smart att boka boende så snart som möjligt.

Sagrada Familia i Barcelona.

Eftersom Primavera är en av Europas bästa musikfestivaler så säljer biljetterna slut allt fortare för varje år som kommer. Likaså med ställen att övernatta i. Barcelona har väldigt många Airbnb-lägenheter som du kan välja mellan men samtidigt så har stadens borgmästare bestämt sig för att reglera detta så det kan innebära ett mindre utbud än tidigare år. Trots detta är Barcelonas främsta musikfestival en av de bästa i Europa på grund av allt annat som samtidigt erbjuds.