Rätt look på festivalen

Square

När det vankas festival är det självklart att de flesta vill få till den absolut snyggaste looken som man kan åstadkomma. Det kan även vara en festival som sträcker sig över flera dagar, och då måste man ju planera mer än en outfit. I följande inlägg kommer lite exempel på saker som man kan tänka på. Det handlar nämligen om att kläderna ska vara bekväma och inte bara snygga.

Accessoarer som sticker ut

En av de roligaste sakerna med att klä upp sig inför festival är att man verkligen kan sticka ut! Man kan mixa och matcha lite hur man vill, och det är ingen som kommer att döma en. Det är nästan lite som ju galnare desto bättre outfit. Gå igenom dina föräldrars gamla smyckeskrin, eller morföräldrarnas vind och se om du kan hitta några skatter.

Sminkning som håller länge

Att sminka sig inför festivalen är i princip samma sak, här kan man tänka stort. Dock finns det ett litet problem och det är om det blir supervarmt eller börjar regna så kanske inte sminket sitter som det ska. Prova därför smink som Maybelline tattoo brow och den vattenfasta modellen samt mascaror som är vattenfasta, dessa kan sitta i flera timmar och klarar både tårar och svett.

Funktionell och snygg väska

Det kan vara bra att ha med sig saker när man ska gå på festival, och då behöver man ju en bra väska att förvara sina saker i. Läs på festivalens hemsida så att du vet vad som är ok att ta med sig och inte. Fjällräven brukar vara en bra väska för den här typen av event.

Regnkläder som backup

Även om regn verkligen kan förstöra den härliga festivalkänslan måste man komma ihåg att det hör till vanligheten, åtminstone i Sverige, att det kommer en skur med regn någon gång då och då. Så packa ner regnkläder eller en poncho så slipper du bli besviken om det skulle börja regna på festivalen. Vattentäta skor är också bra att ha, till exempel stövlar.

Skydda ansiktet mot solen

Visst är det skönt att vara i solen, lyssna på musik, dansa, dricka något gott och äta något ännu godare. Men för mycket sol är inte bra för knoppen och det kan få en att behöva avbryta sitt festivalbesök tidigare om man inte har en bra hatt eller keps. Först och främst ska man ju alltid ha solskyddskräm, oavsett om det är stekhet sol eller inte och sedan en huvudbonad som fyller sin funktion. Kanske känns det inte som något nödvändigt, men tänk på att de flesta hudskadorna som man får på grund av att man har solat för mycket i livet visar sig först långt senare.